Њ.К.В. Принц Наследник Петар


Copyright © Краљевски дом Србије. Сва права задржана

  Датуму објаве:

  Њ.К.В. Принц наследник Петар је рођен 5.фебруара 1980 у Чикагу у држави Илиноис. Најстарији је син Њ.К.В. Престолонаследника Александра и Њ.И.К.В. Принцезе Марије да Глорије од Орлеанса и Браганце. Принц Петар је унук Њ.В.Краља Петра II И Њ.В. Краљице Александре. Његов крштени кум је Њ.К.В. Кнез Александар од Југославије, син Њ.К.В. Кнеза Регента Павла од Југославије.

  Принц Петар је живео у Чикагу до краја 1981.године,када се преселио са родитељима у Вирџинију где је похађао обданиште Тајсонс Корнер 1983.године. У Лондону, када му је било осам година похађао једно од најцењенијих припремних школа за предшколски узраст.

  Принц Петар дипломирао је на Кентерберијској Краљевској школи у Енглеској са највишим оценама из уметности, француског и шпанског језика као и десет ГЦСЕ сертификата високог образовања. Похађао је и  са успехом завршио курс Камбервел колеџа за уметност Института у Лондону. Принц Петар се усавршавао у Европи на пољу дизајна и илустровања углавном у Севиљи и Барселони. У престижној школи дизајна на Роуд Ајленду на Источној обали Сједињених држава  усавршавао се годину дана након чега је уследила успешна каријера у Лондону  и Њујорку у области графичког дизајна и уметности где је имао прилику да сарађује са бројним познатим брендовима и међународним клијентима. Његова пасија је развој визуалних концепата кроз сарадњу са креативцима из других области интересовања зарад постизања разноврсности идеја и медија комуникације.

  Тагови: Србија, Краљевска породица, Александа, Катарина, Принц, Принцеза, нво, краљевина, александар II, престолонаследник, српске непрофитне организације, доброчинства, карађорђевић

  Copyright © Краљевски дом Србије. Сва права задржана
  Printed from: http://www.rsroyalfamily.net/index.php?10,hrh-hereditary-prince-peter